HCS PANASJ HOCKEYSCHOOL
Aanbod
In samenwerking met Panasj heeft Hockey Combinatie Schiedam de 'HCS Panasj Hockeyschool' opgericht. Bedoeld voor kinderen van 3-5 jaar is dit de start voor veel kinderen die bij HC Schiedam komen spelen. De HCS Panasj Hockeyschool traint op vrijdagmiddag vanaf 17:00. Interesse? Mail naar [email protected]
Over Panasj
Learn to play the panasj way 

Bewegen is de poort naar leren! 

De PANASJ methode is ontwikkeld door Nienke von Brucken Fock-Stolk (Motorisch Remdial Teacher en groepsleerkracht) en Wouter von Brucken Fock (Professioneel loop en coordinatie trainer, Sporthaptonoom en trainer ADO Den Haag U9) en Miranda van Grimbergen ( top hockeyster)

Bewegen is de poort naar leren! 
Learn to play the PANASJ wayDe PANASJ methode is in 2005 ontwikkeld vanuit de achterliggende gedachte dat kinderen in deze tijd te weinig bewegen. Kinderen die goed kunnen bewegen zijn ook beter in staat zijn om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Dat is wat PANASJ de kinderen wil meegeven. 

PANASJ besteedt veel aandacht aan bewegingsoefeningen die de hersendelen stimuleren samen te werken. Deze samenwerking is niet alleen essentieel voor het leren automatiseren ,waardoor we in staat zijn te lezen en te rekenen, maar ook voor het goed kunnen bewegen. Het doel is dat alle kinderen spelenderwijs de ontwikkelingsfasen doorlopen waarbij sport als middel wordt gebruikt. 

Dat gebeurt concreet door het aanbieden van speelse oefeningen vanaf de peuter- en kleuterleeftijd, waarbij een vader of moeder dan nog actief meedoen. Het materiaal is toegesneden op de leeftijd, geen harde zware ballen bijvoorbeeld bij de jongsten. Maar zachte ballen die makelijk te raken zijn. 

Naarmate kinderen ouder worden, beweegt het programma met hen mee. Er is meer ruimte voor het ontwikkelen van het individu. 

De PANASJ-kinderen zullen de sportvelden veroveren als zelfverzekerde spelers, op welk niveau zij ook zullen terecht komen!! Inmiddels sporten er wereldwijd wekelijks duizenden kinderen volgens de PANASJ-methode.

Klik in het menu boven aan deze pagina op "Lid worden" voor meer informatie over de contributie of om je in te schrijven. Klik in het menu boven aan deze pagina op "Lid worden" om je direct in te schrijven of ga naar het menupunt "HC Schiedam" - "Lidmaatschap"  voor meer informatie over de contributie en het lidmaatschap.

HCS PANASJ HOCKEYSCHOOL