HCS TRIMHOCKEY/RECREANTEN
Informatie Recreantenhockey HCS 

Algemeen 
 
HCS kent een gezellige, enthousiaste groep recreantenhockeyers. De belangrijkste bezigheid is de training op donderdag, een mix van de conditie op peil houden en hockeyen. En niet onbelangrijk: na afloop is er gelegenheid onder genot van een hapje en een drankje gezellig samen te ontspannen.  
Recreantenhockey is opgezet voor mannen én vrouwen, die samen trainen en spelen. Bij aanmelding is een hockeyverleden geen vereiste. De meeste belangstelling komt van ouders die kinderen hebben rondlopen op de club, maar dit hoeft niet.? 
De groep recreanten bestaat uit mensen die graag in de buitenlucht sporten zonder de verplichting elke week te moeten opdraven. De leeftijd varieert van 40- tot 50+.? 
Sommigen kunnen, door vroeger te hebben gespeeld of jarenlange training bij de recreanten, redelijk tot goed hockeyen, anderen beginnen vanaf nul. De een heeft al een redelijke conditie, terwijl de ander die juist helemaal moet opbouwen. De mix van man-vrouw en beginners-gevorderden maakt het juist leuk. Het heet niet voor niets recreantenhockey. 
De training begint doorgaans met een warming up. Er volgen oefeningen, waarbij onder meer aandacht wordt besteed aan techniek en positiespel. Steevast wordt elke training afgesloten met een partijtje. De teams worden dan willekeurig ingedeeld. Er wordt alleen gelet op een evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen over de teams. Iedereen kan meedoen aan een partijtje. Natuurlijk is winnen belangrijk, maar het gaat vooral om de lol. De uitslag telt nergens voor mee en is na afloop vergeten. 
Behalve trainen is er ook de mogelijkheid wedstrijden te spelen. HCS doet met twee teams mee aan de (maandagavond)competitie voor recreanten. Daarnaast zijn er enkele toernooien waarvoor apart individueel kan worden ingeschreven.? 
Als er geen wachtlijst is, is iedereen welkom bij de recreanten. Je kunt ook vrijblijvend een keertje langs komen om te kijken of het bevalt. Het is een ontspannen manier om wat aan je conditie te doen. Je leert daarnaast veel mensen kennen en het is erg gezellig. In de loop van het seizoen erbij komen is geen probleem, mits de groep dus niet al te groot is.? 
Heb je zin gekregen en wil je je opgeven of een proeftraining meemaken, zie dan het kopje ‘vragen en info’ om te weten hoe dat allemaal gaat. 
 
Vragen en info over recreantenhockey 
Hoe word ik lid? 
Je wordt recreantenlid door je als zodanig aan te melden bij HCS. Dit kan door het inschrijfformulier? in te vullen. Elders op deze site is meer info over het lidmaatschap te vinden. Bij een reactie krijg je ook te horen of er plaats is in verband met een eventuele wachtlijst. Het eerste jaar kun je in principe alleen trainingslid worden. Daarna kun je je ook opgeven voor wedstrijden als je daar zin in hebt, dan ben je ‘competant’. 
 
Hoe meld ik me weer af? 
Hier kan alvast worden gezegd dat opzeggen moet vóór 30 juni als iemand er mee wil stoppen. 
 
Hoeveel kost het om recreant te worden? 
Het lidmaatschap kost voor het seizoen 2018-19 voor een recreant 150 euro. Competanten, zij die ook wedstrijden spelen, betalen meer: 225 euro. 
 
Ik kan niet hockeyen. Is dat erg? 
Het is niet erg als je nog nooit hebt gehockeyd. Veel recreanten hebben vroeger nooit een stick in de hand gehad. Wel lopen er nogal wat mensen rond die een andere (bal)sport hebben beoefend. Dit is echter geen noodzaak. Mensen van diverse hockeyniveaus zijn lid. Sommigen zijn vrij goed, anderen wat minder en voor nieuwelingen is het misschien even wennen. Het gaat bij recreantenhockey echter om het sporten en niet om de prestatie.? 
 
Wanneer wordt er getraind? 
De training wordt nu donderdag gegeven om 20.30 uur. Mede omdat menigeen de volgende dag weer aan de bak moet, wordt niet al te laat gestopt: 22.15 uur. Zo is er ook de ruimte om in het clubhuis na te borrelen.  
 
Welke spullen heb ik nodig? 
Voor de training volstaat kleding waarin je je lekker voelt om te kunnen sporten. Ga je wedstrijden spelen, dan is een HCS-tenue verplicht. (het shirt ontvang je gratis) Voor partijtjes op de training en tijdens wedstrijden zijn beenbeschermers verplicht en wordt het dragen van en bitje aangeraden. 
Daarnaast moet je natuurlijk een goede stick (vraag advies over zwaarte e.d.) en kunstgrasschoenen hebben. Goed schoeisel is zeker op latere leeftijd belangrijk, met name voor demping op harde velden. Anders kan je blessures krijgen (achillespees b.v.). 
 
Competitie 
HCS doet mee met twee teams aan de Rijnmondcompetitie. De wedstrijden worden op maandagavond gespeeld, waarbij afwisselend uit en thuis wordt gespeeld. Je speelt doorgaans minstens één keer per maand, uitgezonderd de winterstop en als er afgelastingen zijn. De teams zijn gemixed. Minstens de helft van de veldspelers (dus 5) moet bestaan uit vrouwen. In principe moet je bij aanmelden als competant één jaar hebben getraind.? 
 
Bij wie moet ik zijn? met vragen? 
Heb je vragen, mail dan naar [email protected] ?We nemen dan contact met je op.

Link naar inschrijfformulier klik hier

HCS TRIMHOCKEY/RECREANTEN