HCS TRIMHOCKEY

HCS kent een gezellige, enthousiaste groep trimhockeyers. Trimhockey is opgezet voor mannen én vrouwen die graag in de buitenlucht sporten, zonder de verplichting in het weekend een wedstrijd te moeten spelen. Alle trimmers trainen op donderdag, een mix van de conditie op peil houden en hockeyen. Behalve trainen kunnen trimhockeyers ook wedstrijden spelen. HCS speelt met twee teams (11-tal) ook wedstrijden.


De samenstelling van de groep trimhockeyers is divers en biedt daarom voor ieder wat wils. De leeftijd van de deelnemers varieert van 35 tot 60+. Sommigen kunnen, door een hockey verleden of jarenlange training bij de trimmers, redelijk tot goed hockeyen. Voor anderen is het belangrijkste het in teamverband werken aan de conditie en de gezelligheid na afloop. 


Training

De trimhockeyers van HCS trainen op donderdagavond van 20:30 tot 22:00u. De training begint standaard met een goede warming up. Er volgen oefeningen, waarbij aandacht wordt besteed aan techniek, positiespel en het op peil te houden van de conditie. Steevast wordt elke training afgesloten met een partijtje. Na de training wordt uiteraard nageborreld in het clubhuis. 


Wedstrijden spelen

Het  spelen van wedstrijden is voor trimhockeyers niet verplicht, maar je kan er wel voor kiezen. Afhankelijk van hun hockeyervaring kiezen trimmers er meestal voor om eerste een jaar te trainen en nog geen wedstrijden te spelen. HCS doet met twee teams mee aan de Rijnmond-competitie voor trimhockeyers. Wedstrijden worden gespeeld op maandagavond, waarbij afwisselend uit en thuis wordt gespeeld. Je speelt doorgaans twee keer per maand, uitgezonderd de winterstop en als er afgelastingen zijn. De teams zijn gemixed. Minstens de helft van de veldspelers (dus 5) moet bestaan uit vrouwen. Uiteraard geldt dat ook voor de tegenpartij. 


Uitproberen en aanmelden

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Je kan dan 3 trainingen uitproberen of het echt iets voor je is. Vind je het daarna nog steeds leuk, dan melden je je aan via dit formulier. Je wordt dan ingeschreven als trimhockey lid en je mag iedere week trainen en/of wedstrijden spelen. Meer informatie over de contributie vind je hier


Ik kan nog niet hockeyen. Is dat erg? 

Mensen van diverse hockeyniveaus zijn lid bij de trimmers. Sommigen zijn vrij goed, anderen wat minder en voor nieuwelingen is het misschien even wennen. Het gaat bij recreantenhockey echter om het sporten en niet om de prestatie. Het is dus niet erg als je nog nooit hebt gehockeyd. 


Welke spullen heb ik nodig? 

  • Voor de training volstaat kleding waarin je je lekker voelt om te kunnen sporten. Ga je wedstrijden spelen, dan is een HCS-tenue verplicht. 
  • Tijdens de training en wedstrijden zijn beenbeschermers en een bitje verplicht. 
  • Daarnaast moet je natuurlijk een goede stick (vraag advies aan ervaren hockeyer of in een speciaalzaak) en kunstgrasschoenen hebben.
  • Goed schoeisel is zeker op oudere leeftijd belangrijk om blessures te voorkomen, met name voor demping op harde velden. 

Bij wie moet ik zijn als ik nadat ik dit heb gelezen nog een vraag heb? 

Heb je nog vragen, mail dan naar [email protected]. We nemen dan contact met je op.

HCS TRIMHOCKEY