Corona Nieuws

Corona update 14 mei 2021

Tijdens de laatste persconferentie werd duidelijk dat er ook op het gebied van sport versoepelingen aan komen. Deze versoepelingen gaan in per woensdag 19 mei, al kan maandag 17 mei alsnog besloten worden de versoepelingen niet door te zetten. Uiteraard houden wij het nieuws in de gaten en houden we jou op de hoogte.

 

Als de versoepelingen doorgaan betekent dit:

-       Geen verandering voor jeugdteams, zij mogen trainen zoals gewend zonder 1,5m regel en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.

-       Geen verandering voor senioren jonger dan 27 jaar, zij mogen trainen zoals gewend zonder 1,5m regel en onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.

-       Senioren van 27 jaar en ouder hoeven niet meer apart te trainen in groepen van 4. Zij mogen met het hele team (mee)trainen. ECHTER geldt voor hen wel de 1,5m regel. Partijvormen en oefeningen waarbij geen 1,5m afstand gehouden kan worden, zijn dus nog niet toegestaan.

-       De basisregels zoals handen wassen, 1,5m afstand houden buiten het hockeyveld, thuisblijven bij klachten en quarantaine na contact met iemand met corona, blijven wel bestaan.

 

Als vereniging zijn wij natuurlijk teleurgesteld dat onze senioren van 27 jaar en ouder nog niet normaal mogen meetrainen. Ook gunnen we onze jeugdteams regionale wedstrijden. Echter willen we de ziekenhuizen, waar ook veel van onze leden werken, niet overbelasten. Blijf dus voorzichtig en houd de maatregelen in acht. We hopen dat we bij de volgende versoepelingen weer dichter bij ‘de normaal’ komen.

 

Vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected].

 

Bestuur en COVID-team HC Schiedam.


Corona update 18 maart 2021

Beste (ouders van) leden,

 

Sinds een paar weken zijn ook de jongvolwassenen weer aan het sporten nadat de (jongste) jeugd al enkele maanden weer aan de slag mocht op het veld. Als vereniging zijn wij blij dat we zoveel blije gezichten mogen zien! Ook de HC Schiedam corona cup met gemengde teams blijkt een groot succes en draagt bij aan een leuke en gezonde bezigheid op de velden.

 

Vanaf het begin van de coronapandemie hebben we als HC Schiedam gezegd dat alle activiteiten wel veilig moesten kunnen plaatsvinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich als poortwachter, teambegeleider, manager, trainer en/of coach inzetten. Slecht weer en de langdurigheid van deze pandemie houdt hen gelukkig niet tegen. U kunt zich voorstellen dat wij hen dan ook ontzettend dankbaar zijn.

 

Onze leden zijn de tweede groep die belangrijk is voor het veilig laten verlopen van onze sportactiviteiten. Door niet op HC Schiedam te komen met klachten passend bij corona, bij een huisgenoot met corona(klachten) of na contact met iemand met corona, door laagdrempelig te laten testen op corona en door buiten de hockeyvelden afstand van elkaar te houden zorg je ervoor dat de kans dat er andere mensen besmet worden met corona veel kleiner is. Hierdoor kunnen we blijven sporten met z’n allen. Bij dezen daarom nogmaals de oproep om je goed aan de maatregelen te houden. Ook als je niet denkt dat je corona hebt; blijf thuis bij klachten en kom pas weer als de testuitslag negatief is.

 

Vanaf deze week mag iedereen van 27 jaar en ouder ook weer sporten. Helaas nog wel in groepjes van maximaal 4 mensen en op 1,5m afstand van elkaar. Viertallen mogen tegelijk met hun eigen team trainen. Onvoldoende veldruimte? Mail dan naar [email protected]. De viertallen moeten gescheiden blijven van de rest, in een apart vak (elk viertal een eigen vak) en tijdens de training mag de samenstelling van het viertal niet wisselen. Ga ook niet met elkaar tegelijk in 1 dug-out.

 

Bijgevoegd een stroomschema wanneer je wel en niet welkom bent op HC Schiedam. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het COVID-team via [email protected]. Nogmaals: Gebruik je gezonde verstand, houd je aan de regels en draag bij aan het veilig sporten!

 

Hartelijke groeten,

Het COVID-team HC Schiedam
Corona update 19 februari 2021

Beste (ouders van) leden van HC Schiedam,

Ter aanvulling op de reeds bestaande maatregelen het volgende:

Als uw kind op school of een kinderdagverblijf in contact is geweest met iemand met corona moet uw kind in quarantaine. Dit betekent dat hij/zij helaas ook niet welkom is op HC Schiedam. Controleer de website van het RIVM of www.rijksoverheid.nl voor verdere uitleg en instructies.

Naast deze maatregel blijven de eerdere maatregelen van kracht:
-Blijf thuis bij klachten en laat je testen, je bent ook niet welkom op HC Schiedam in afwachting van je test.
-Een huisgenoot met corona? Blijf thuis.
-Een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid? Blijf thuis.
-In contact geweest met iemand met corona? Blijf thuis.
-Kom je uit een land met code oranje? Blijf thuis.
-Bij HCS geldt extra: wacht een huisgenoot op de uitslag van de test? Blijf thuis.
-Vergeet niet dat iedereen van 13 jaar en ouder zich moet registreren via de HCS app of QR-code.

Quarantaine is voor veel mensen heel ingrijpend en daarom is het soms moeilijk volhouden. Zeker als je denkt dat die snotneus echt geen corona is. Het is echter nog vervelender als andere mensen in quarantaine moeten omdat die snotneus toch corona bleek te zijn en andere mensen met jou in contact kwamen. Houd rekening met elkaar, alleen samen komen we hier (gezond) uit.

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag via [email protected]

Hartelijke groeten,
COVID-team

Corona update 15 januari 2021

Beste (ouders van) leden,

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown periode te verlengen met 3 weken, tot 9 februari. Ontzettend balen voor onze senioren, maar gelukkig mag de (jongste) jeugd nog wel sporten! Hier zijn wij heel blij mee. De jeugd kan lekker blijven bewegen en met elkaar plezier maken, wat in deze huidige tijden extra belangrijk is.

Dat moet natuurlijk wel veilig kunnen. Daarom volgen wij de regels van de overheid en de protocollen van de NOC*NSF en de KNHB. De commissies betrokken bij de (jongste) jeugd hebben net als voor de jaarwisseling weer een programma voor komende weken gemaakt waarin de teams onderling wedstrijden kunnen gaan spelen. Wederom zullen de corona-coördinatoren en poortwachters weer toezien op de naleving van de coronamaatregelen op HCS. Voor vragen hierover verwijzen wij u graag naar de corona-update van 4 november 2020 waarin meer informatie staat en antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden. Belangrijk is dat er bij elk team minimaal twee begeleiders (1 trainer en 1 teambegeleider) bij de trainingen aanwezig zijn. Er geldt géén 1,5meter regel bij kinderen (dit is op middelbare scholen wel het geval), omdat de kans op besmetting veel kleiner is in de buitenlucht. Dit is conform de maatregelen van het RIVM.

We doen op HCS ons uiterste best om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en vinden sporten heel belangrijk. Wij begrijpen echter dat er ouders zijn die zich niet prettig voelen bij de onderlinge wedstrijden. Uw kind is uiteraard niet verplicht deel te nemen. Wel is het belangrijk dat u uw kind uiterlijk donderdag afmeldt voor de wedstrijd van zaterdag bij de teambegeleiding (trainer/coach, manager). Voor vragen en opmerkingen kunt u mailen naar [email protected] 

Wees lief voor onze vrijwilligers, dankzij hen kunnen we onze (jongste) jeugd laten sporten!

Sportieve groeten,
Bestuur en COVID-team


Update 15 december 2020

Helaas … daar gaan we weer!

Net nu we de trainingscapaciteit aan het opschroeven waren, kunnen we weer afbouwen. Vanaf vandaag stoppen alle trainingen, dus ook in 2-tallen, voor de senioren totdat we opnieuw geïnformeerd worden vanuit Den Haag.

Is er dan niets positiefs te melden? Jawel! Onze oliebollenactie loopt gewoon door. Je kunt gewoon bestellen en we gaan er alles aan doen om van 31 december, uiteraard COVID proef, een leuke en gezellige drive-thru middag van te maken.
Bestellen kan via deze link > www.hcschiedam.nl/oliebollen

Wij wensen jullie allemaal hele fijne en gezonde feestdagen. Let goed op elkaar.

COVID-team en bestuur HC Schiedam


Update 4 november 2020

Beste leden,

De afgelopen tijd kregen wij verschillende vragen of opmerkingen binnen. In lijn met de nieuwe maatregelen hier een aantal veel gestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar [email protected]

(Zie bijlage)

Bijlage bij dit nieuwsbericht : 201103 Veelgestelde vragen.pdf


Update 13 oktober 2020

Het is niet anders …

Beste leden (ouders/verzorgers),

Opnieuw nieuwe maatregelen die onze club hard raken.

Wij zijn ongelooflijk trots op iedereen die nauw bij onze club betrokken is. De inzet die door velen is geleverd om onze club volgens de richtlijnen te laten draaien, is geweldig. De manier waarop de poortwachters en het COVID team de laatste weken keihard hebben gewerkt om de club draaiende te houden, is van onschatbare waarde voor de club.

Ondanks alle maatregelen moeten we nu opnieuw ingrijpen. Vanaf morgenochtend (woensdag 14 oktober) 8.00 uur stoppen alle trainingen en wedstrijden van de senioren. Ook de wedstrijden van de (jongste) jeugd en de junioren stoppen, maar zij mogen wel blijven trainen. Daarnaast blijven alle andere maatregelen ook van kracht.

Deze nieuwe maatregelen gelden voorlopig voor vier weken. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van eventuele aanpassingen. Hou vol en let goed op elkaar!

Namens het bestuur,
Roland van der Poel


Update 2 oktober 2020

Extra maatregelen
 

 

Iedereen doet geweldig zijn best om de nieuwe richtlijnen zo goed als mogelijk op te volgen. Dank daarvoor!!

Vanuit de vrijwilligers op en rond het parkeerterrein is opgevallen dat het te druk op ons parkeerterrein is vanaf 19.00 uur. Voor de veiligheid van alle jeugdleden volgt er een extra maatregel:

Alle senioren waarvan de training voor 20:30 uur begint, wordt nadrukkelijk verzocht te parkeren aan de Hargalaan! Even om het terrein heen rijden via het Trimpad en de ingang aan de Hargalaan nemen.

Hiermee blijft ons parkeerterrein zo goed als leeg en kunnen de kinderen veilig in de auto’s stappen. De vrijwilligers gaan hier op toe zien, maar wij gaan er uiteraard vanuit dat dit goed komt.

Met dank,
Namens het COVID team en het bestuur


Update 29 september 2020

Gelukkig nog lekker sporten!

Het mag duidelijk zijn dat ook wij de regels aanscherpen. Vanaf vandaag 18.00 uur zijn er helaas GEEN toeschouwers meer toegestaan op ons terrein. Alleen de spelers, begeleiders, trainers en scheidsrechters zijn nog welkom. De 1,5m afstand blijft ook voor deze mensen van toepassing, met uitzondering van kinderen <13 jaar en spelers tijdens een training/wedstrijd.

Het clubhuis is vanaf vandaag 18.00 uur gesloten. Ook alle kleedkamers en bespreekruimtes zijn dicht. Alleen de toiletten beneden en het keepershok zijn open.

Voor alle HCS teams geldt:

  • Alleen teambegeleiding (maximaal 3 per team) is welkom.

Voor bezoekende teams geldt:

  • Jongste jeugdteams mogen vijf begeleiders (inclusief rijouders) meenemen.
  • Juniorenteams mogen zes begeleiders (inclusief rijouders) meenemen.
  • Seniorenteams mogen alleen de vaste begeleiding meenemen.

Aanmelden en gezondheidscheck

Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen dienen zich vooraf aan te melden via de vernieuwde QR-code, www.hcschiedam.nl/registratie of via de HCS app (meer -> bezoekregistratie). Houdt per HCS-lid het lidnummer en wachtwoord bij de hand.

Besmetting in het team: wat nu?

Volg ten aller tijden het advies van de GGD op. Pas bij 6 of meer besmettingen dan wel quarantainegevallen mag een wedstrijd worden verplaatst. De GGD adviseert wie er in quarantaine moet. Bij een coronabesmetting hoeft niet standaard het hele team in quarantaine.

Gelukkig kunnen we lekker blijven hockeyen! Laten we er samen voor zorgen dat wij dit ‘gewoon’ kunnen blijven doen, dus volg de richtlijnen.

Namens het COVID team en het bestuur,

Roland van der Poel


Corona Nieuws