11) De Korte corner - Wat heeft Meisjes D7 deze week geleerd? (deel 4, slot)
Ko 14 November

11) De Korte corner - Wat heeft Meisjes D7 deze week geleerd? (deel 4, slot)

MD7 is een team met 15 enthousiaste meiden. Om dat stelletje goed te kunnen begeleiden hebben ze maar liefst 3 coaches en 2 trainers. Iedere week leren de speelsters weer iets nieuws. Wat hebben zij deze week geleerd?Illustraties: Roy Korpel
Tekst: Remco Hartgers


Na elke wedstrijd en training kunnen wij weer een klein beetje beter hockeyen. Dat komt, omdat wij altijd ons best doen… Altijd? Nou, soms kletsen wij best wel veel op de training. Dan zeggen de trainers, dat wij moeten opletten. Ze legt het verdedigen nog één keer uit.

Vandaag maken wij het onze tegenstanders zo moeilijk mogelijk. Er mag niemand langs onze verdediging. Wow, ik heb de bal afgepakt. Het helpt echt wat de trainers hebben uitgelegd! Dat ga ik haar de volgende keer vertellen. Ik ben zo trots op mijzelf.Onze verdediging heeft wéér de bal afgepakt. Nu slaan ze hem hard naar voren. Oh jee, de bal schiet door en komt bij mij. Ik doe mijn ogen dicht en sla op het doel. Als ik mijn ogen open, ligt de bal in het net. DOELPUNT!!

Het hele team komt op mij af. Alle spelers omhelzen elkaar en ik krijg van iedereen een dikke knuffel. Wat is scoren toch leuk! Ik wist niet dat ik zoveel vriendinnetjes had…


Onze coaches hebben altijd gelijk! Zelfs als wij een wedstrijd verliezen. Dan geven ze ons een complimentje, omdat wij heel hard ons best hebben gedaan. "Als jullie als team blijven knokken en goed luisteren wat er gezegd wordt, dan worden jullie daar snel een keer voor beloond.”

Vandaag is het gelukt. Wij hebben de wedstrijd gewonnen. Benieuwd wat de beloning is: een snoepzakje, chocoladetaart, pannenkoeken…?


Wij gaan over een paar weken de zaal in. Hele lieve groeten van Meisjes D7!!!!

Nieuws afbeelding
Bijlage bij dit nieuwsbericht : Wat heeft Meisjes D7 deze week geleerd - deel 4.pdf