HCS ZAALHOCKEY
Op ons mooie complex wordt op 6 velden veldhockey gespeeld, maar in de wintermaanden spelen wij in onze eigen blaashal op 4 velden zaalhockey. Hockey in de zaal gaat sneller en is daarom voor veel mensen nog spannender en mooier om naar te kijken. Aanval en verdediging wisselen elkaar in hoog tempo af. Dit komt door de kleinere afmeting van het veld, de vloer in de hal en de balken die onderdeel van het spel uitmaken. Voor zaalhockey heb je een aparte stick nodig, die lichter is dan een veldstick. Speel je op het veld met 11 spelers, in de zaal speel je 6 tegen 6.

Ook sommige regels zijn anders dan op het veld. Zo mag, bijvoorbeeld, de bal alleen hoog worden gespeeld als dit op doel is. De bal is uit als deze aan de zijkant over de balk gaat of over de achterlijn. De competitiewedstrijden staan meestal op zaterdag en zondag gepland.

Bij HCS spelen alle jeugdteams gedurende de maanden december, januari en februari in de zaal. De seniorenteams kunnen zelf beslissen of ze willen deelnemen aan de zaalcompetitie, maar dit wordt vanuit HCS zeker gestimuleerd. Komen de teams in maart het veld weer op, dan zie je direct dat de tactische en technische vaardigheden zijn toegenomen.

HCS ZAALHOCKEY