Coronavirus
4 Maart

Coronavirus

 

Beste allen,

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord in het nieuws, is het coronavirus nu ook in Nederland geconstateerd. De patiënten komen uit woonplaatsen steeds dichterbij en dus zijn er vanuit jullie kanten veel vragen. De richtlijnen van het RIVM zijn voor ons leidend. Uiteraard bereiden we ons achter de schermen wel voor op verschillende scenario’s, zodat we adequaat kunnen reageren als dit nodig is. Ook hebben we contact met andere hockeyclubs in het land en heeft de KNHB een advies opgesteld.

Leden en andere bezoekers die onlangs op het vasteland van China, in Taiwan, Macau, Hongkong, Singapore, Zuid-Korea, Iran of een aantal gemeenten in Noord-Italië zijn geweest en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) of koorts hebben, worden verzocht thuis te blijven. Leden of bezoekers die onlangs in deze gebieden zijn geweest en luchtwegklachten én koorts hebben moeten telefonisch contact opnemen met de huisarts vóórdat ze naar HCS gaan. Dit geldt ook wanneer zij niet in de betreffende gebieden zijn geweest maar in de afgelopen twee weken contact hebben gehad met een patiënt met het coronavirus. Als er geen sprake is van deze klachten, is er natuurlijk niets aan de hand.

Bij personen waarbij het coronavirus is geconstateerd, wordt contactonderzoek gedaan. Mocht een lid in dat contactonderzoek naar voren komen, bepaalt de GGD wat hij of zij wel of niet mag en kan doen. Uit voorzorg neemt HCS in dat geval de maatregel dat het betreffende lid twee weken niet naar HCS komt, om zo de kans op besmetting van anderen te voorkomen. Dit is dus alleen het geval indien uit het contactonderzoek van de GGD blijkt dat iemand direct contact heeft gehad met een patiënt besmet met het coronavirus.
Deze hygiënemaatregelen kun je zelf nemen:
  • was je handen regelmatig: op HCS dragen wij extra zorg dragen voor de aanwezigheid van zeep. Tips voor het juist wassen van je handen vind je via https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog: was hierna altijd je handen.
  • gebruik papieren zakdoekjes (en gooi zo na gebruik meteen weg).
Daarnaast adviseert de KNHB om voor en na de wedstrijd geen shakehands te doen, maar alleen een mondelinge begroeting. Ook is hun advies een eigen bidon of drinkfles mee te nemen.
Als laatste vraag ik jullie om aandacht te hebben voor elkaar en de mensen binnen de vereniging. 
We blijven de ontwikkelingen volgen en houden jullie op de hoogte.
 
Met vriendelijke groet namens het bestuur en de medische commissie,
Roland van der Poel


 

Nieuws afbeelding