We gaan van start, maar laten we samen waakzaam zijn!
24 Augustus

We gaan van start, maar laten we samen waakzaam zijn!

Beste (ouders van) leden van HC Schiedam,

 

De afgelopen weken zien we het aantal besmettingen met en ziekenhuisopnames door het coronavirus weer toenemen. Ook in onze regio houdt corona de gemoederen flink bezig. Om deze redenen heeft HC Schiedam, in lijn met het RIVM en de NOC*NSF, een aantal maatregelen getroffen.

 

QR-code

Al enkele weken maken we gebruik van het registreren en de gezondheidscheck met de QR-code. Deze wordt goed gebruikt en daar zijn wij erg blij mee! Ter verduidelijking: mensen die verzamelen op het parkeerterrein voor een uitwedstrijd of ouders die hun kind enkel afleveren hoeven zich niet te registeren. Ook teams van buiten HCS die bij ons een wedstrijd spelen dienen zich te registeren. We vragen de coach en/of manager van het HCS-team de tegenstander hierbij helpen!

 

Maatregelen buiten het clubhuis

Op het terrein van HCS worden looproutes gemaakt. Op deze manier loop je elkaar niet tegemoet (eenrichtingsverkeer op smalle stukken) en is het mogelijk 1,5m afstand te houden. Binnenkort zullen deze looproutes duidelijk worden aangegeven. Ook op de tribune of als toeschouwer naast het veld is de 1,5m afstand van niet-gezinsleden belangrijk!

 

Maatregelen in het clubhuis

In het clubhuis zijn ook looproutes van toepassing en op de buitendeuren is aangegeven of de betreffende deur een in- of uitgang is. Desinfecteer je handen met behulp van de dispenser bij de ingang. Meubilair in het clubhuis mag helaas niet verplaatst worden. Om onze vrijwilligers te beschermen mag alleen barpersoneel achter de bar komen. Ook is er een speciaal afgezet stuk voor commissieleden en vrijwilligers.

 

De 1,5m afstandsregel geldt ook in het clubhuis. Om dit mogelijk te maken, mogen er in de bestuurskamer geen teambesprekingen meer plaatsvinden. Deze kunnen in het clubhuis of buiten plaatsvinden. Ook de kleedkamer is een plek waar makkelijk coronabesmettingen kunnen plaatsvinden. Houd ook hier 1,5m afstand van elkaar en douch thuis als het te druk is. Let op: bij slecht weer kan helaas niet altijd iedereen schuilen in het clubhuis en op het terras.

 

Mondkapjes als je bij elkaar in de auto zit

Rij je met elkaar mee in de auto? Dan adviseren wij het dragen van een mondkapje door alle inzittenden. Een aantal teams hebben wij dit al zien doen: chapeau!

 

Samen sterk

Wij vinden het belangrijk dat HC Schiedam een veilige plek is voor iedereen. Dit kunnen we alleen bereiken als iedereen zich aan de maatregelen houdt en zijn/haar gezond verstand gebruikt. Let ook goed op de regels van het RIVM, blijf thuis als nodig en trek aan de bel bij vragen ([email protected]). De komende weken nemen de activiteiten op onze club sterk toe. Wij gaan dan ook monitoren of de maatregelen die wij hebben genomen voldoende zijn. Let daarom goed op onze site en op uw mail. Er kunnen van verschillende commissies aanvullende richtlijnen komen. Samen zijn we sterk!

 

Bestuur en COVID-team HC Schiedam

Nieuws afbeelding