Aangescherpte Corona maatregelen update 23-9
23 September

Aangescherpte Corona maatregelen update 23-9

Beste leden van HC Schiedam,

 

De afgelopen dagen is het aantal besmettingen met het coronavirus weer gestegen, waardoor de overheidsmaatregelen weer zijn aangepast. Omdat er in de regio Rotterdam (waar ook Schiedam onder valt) veel besmettingen zijn, zijn er ook regionale aanvullende maatregelen. Om die redenen hebben wij ook op HC Schiedam extra maatregelen moeten treffen.

 

We merken dat er veel drukte op HC Schiedam is en de 1,5 meter niet altijd gewaarborgd kan worden. Om de bezoekersstroom te verkleinen zijn de douches vanaf afgelopen weekend gesloten. Ook zijn er geen frituurhappen meer beschikbaar bij de bar, om wachttijden en files te voorkomen. Daarnaast is de leeftijdsgrens voor de gezondheidscheck verlaagd: iedereen van 13 jaar en ouder dient nu de QR-code in te scannen of zich via www.hcschiedam.nl/bezoek aan te melden om de gezondheidscheck te doorlopen. Later deze week zal de registratie ook gedaan kunnen worden via de HCS app (open de app, klik recht onderin op ‘meer’ en klik dan op ‘Bezoekregistratie’.).

 

Gelukkig is er ook goed nieuws! Omdat kinderen zeer zelden het coronavirus hebben, mogen kinderen die 12 jaar of jonger zijn met verkoudheidsklachten (zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) gewoon komen hockeyen. TENZIJ het kind in contact is geweest met iemand die corona heeft of woont bij iemand die koorts heeft of benauwd is.

 

Nog belangrijk om te weten: ook in het clubhuis moet iedereen 1,5m afstand van elkaar houden. Als het regent past niet iedereen in het clubhuis of onder de overkapping. Houdt daar rekening mee en neem desnoods een paraplu mee.

 

We hopen dat we met deze maatregelen een corona-uitbraak op onze club (en daarmee sluiting van het complex) kunnen voorkomen. Als blijkt dat deze maatregelen onvoldoende werken zullen we helaas verdere maatregelen moeten nemen, bijvoorbeeld een restrictie op de hoeveelheid publiek. Samen staan we sterk, we hopen dat iedereen zich inzet!

 

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, mail dan naar [email protected].

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur en COVID-team HC Schiedam

Nieuws afbeelding
Bijlage bij dit nieuwsbericht : Info A4_2.pdf