Visie / Missie

HC Schiedam

Visie/Missie

2023/2024 - 2026/2027


Hockey Combinatie Schiedam, opgericht in 2016, is een fusie vereniging tussen S.S.V. Asvion en S.H. Spirit. Beide verenigingen zijn opgericht in 1936. Dit oprichtingsjaar zal als basis voor het Schiedamse hockey blijven bestaan. HC Schiedam is met 1300 leden een van de grotere hockeyverenigingen van Nederland geworden. De accommodatie aan de Olympiaweg 63 (Sportpark Harga te Schiedam) bestaat uit een ultra modern clubhuis, 6 kunstgrasvelden waaronder 4 watervelden en een mini-veld (¼ veld) en een techniek veldje.

Hockey

De ambitie is om elke speler te laten spelen op zijn of haar niveau binnen de mogelijke kaders van team compleetheid. Daarnaast streven wij er altijd naar om elk team op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Om dit te waarborgen ondersteunen wij op het gebied van tactiek, techniek, fysiek en mentale weerbaarheid altijd onze leden om zo het maximale uit iedere speler te kunnen halen. Als HC Schiedam hebben we diverse specialisten met uitgebreide vakkennis aan de club verbonden. Door middel van deze vakspecialisten kunnen wij de ontwikkeling van onze vereniging waarborgen op hockey gebied.

Als HC Schiedam zien we graag een grote persoonlijke ontwikkeling in de spelers van jong tot oud en daarom werken we vanuit 3 pijlers die aangestuurd worden vanuit de commissie Hockey. De drie pijlers zijn Jongste Jeugd, Junioren en Senioren. De commissie hockey komt 4-5x per jaar bij elkaar in het Integraal-Hockey-Overleg o.l.v. het bestuur van HC Schiedam.

Binnen het ontwikkelingsplan van HC Schiedam staat groei bovenaan. Wij willen als HC Schiedam een toonaangevende Hockeyvereniging zijn binnen de regio Rotterdam waar passie, ontwikkeling en groei in combinatie met het verenigingsleven centraal staat.

HC Schiedam ‘Identiteit’

HC Schiedam is een hockeyvereniging waar Tophockey en Breedtehockey samen gaan en daarmee zal er voor elke type speler een plekje te vinden zijn. Gezelligheid, respect, openheid, veiligheid en onderlinge verbondenheid zijn van groot belang. Spelplezier/vreugde willen wij dan ook voor alle spelers bovenaan zetten. Naast spelplezier voor onze spelers staat respect hoog in ons vaandel. Als gedreven en ambitieuze hockeyvereniging zien wij respect als een onlosmakelijke bijdrage aan spelplezier van zowel onze spelers als al onze gasten. We moedigen liever de positieve kanten aan en verbeteren de zwakke. Spelers, ouders en organisatie communiceren op een open en eerlijke manier en zijn respectvol naar elkaar, naar gasten, scheidsrechters en materialen. Dit is ook vastgelegd in onze gedragscode.

Bijdrage aan de samenleving

Als HC Schiedam willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van de sport in de regio Rotterdam en daarmee aan de sociale ontwikkeling van zowel het individu als het team. Om naast hockey een grotere bijdragen te kunnen leveren willen wij een sterke band creëren tussen de vereniging, de leden en andere belanghebbende. Hiervoor worden diverse sociale activiteiten georganiseerd voor zowel onze aller jongste leden als onze veteranen en oud-leden. Op deze manier zijn wij als HC Schiedam er van overtuigd dat elk lid zich thuis zal voelen op HC Schiedam en het maximale uit zichzelf weet te halen op zowel hockey als sociaal vlak.

Tenslotte zien wij ook ouders van onze jeugdleden als HCS participanten aangezien zij participeren in de vorm van bezoeker, coach, teambegeleider, scheidsrechter, trainer, sponsor, commissielid etcetera en zij zullen hierin door HC Schiedam worden ondersteund.


 

Visie / Missie