10) De Korte corner - Wat heeft Meisjes D7 deze week geleerd? (deel 3)
Ko 7 November

10) De Korte corner - Wat heeft Meisjes D7 deze week geleerd? (deel 3)

MD7 is een team met 15 enthousiaste meiden. Om dat stelletje goed te kunnen begeleiden hebben ze maar liefst 3 coaches en 2 trainers. Iedere week leren de speelsters weer iets nieuws. Wat hebben zij deze week geleerd?Illustraties: Roy Korpel
Tekst: Remco Hartgers


Onze coaches zijn heel slim! Als wij aanvallen, staan wij allemaal op de helft van de tegenstander. Want als de tegenstander de bal van ons afpakt, hebben wij genoeg spelers om de bal snel terug te veroveren. En hoe verder van het doel, des te minder kans op een tegendoelpunt.
"Stel je maar voor dat de eigen helft heel heet is, zo heet als lava”, zegt onze coach. Wel een beetje zielig voor onze keeper. Staat ze daar helemaal alleen in haar doel en niemand om mee te kletsen. Zou ze al warme voeten hebben?


Het leuke van hockey is, dat je een vrije slag zelf mag nemen. Dat heet de zelf-pass. Leuke naam hè?
De zelf-pass is heel handig. Want als er gefloten wordt kijkt iedereen naar de scheidsrechter. Wij nemen de vrije slag dan binnen 2 tellen, met een passje op ons zelf. 
Moet je de tegenstander zien kijken. Nu moeten ze wéér achter ons aanrennen.

Wij vallen aan en ik sta in de spits. Onze middenvelders combineren goed en drijven de bal op links de cirkel in. Nu moet ik bij de rechter paal staan met mijn stick bij de grond, heeft de coach gezegd. Als de bal dan voorlangs wordt geslagen, kan ik ‘m er nog even makkelijk intikken. 
Ik sta in positie bij de tweede paal. Daar komt de bal voorbij de keeper. Oei, ik mis ‘m. Sta ik even voor paal!!

Nieuws afbeelding
Bijlage bij dit nieuwsbericht : Wat heeft Meisjes D7 deze week geleerd - deel 3.pdf