In memoriam, Henk Magrijn
1 April

In memoriam, Henk Magrijn

Afgelopen zondagochtend is, rustig in zijn slaap, Henk Magrijn overleden.
Henk was al enige tijd ziek.

Tot aan de fusie heeft Henk vanaf zijn jongste jaren op Asvion gehockeyd. Hij was aanvoerder van het heren 1 team dat toentertijd nog uitkwam in de op één na hoogste competitie van Nederland. Ook heeft Henk in de Veteranen competitie nog enige jaren hoofdklasse gespeeld. 

Als bestuurslid van Asvion heeft Henk vele jaren zijn bijdrage geleverd, daarnaast was hij ook altijd aanspreekbaar bij wat voor problemen dan ook. Hij had altijd een luisterend oor en tevens een oplossing.
Henk heeft zowel op bestuurlijk vlak en als hockeyer erg veel betekend voor Asvion.
In de tijd dat hij nog met zijn vader samenwerkte als architect , heeft hij in het verleden het prachtige clubhuis van Asvion ontworpen, wat op een zeker moment tot één van de vijf mooiste clubhuizen van Nederland werd verkozen.

Henk werd vanaf de eerste plannen rond de fusie van Asvion en Spirit, voor de realisatie van het nieuwe sportpark, in de bouwcommissie opgenomen.
Via zijn architecten bureau Architéma heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de vormgeving van het nieuwe complex. Zijn persoonlijke visie ten aanzien van de vormgeving  van ons clubhuis heeft geleid tot een bijzonder fraai uiterlijk. Hierbij is de centrale ligging tussen de velden, waarbij het clubhuis verhoogd is aangelegd, waardoor je over de velden heen kunt kijken met de kleedkamers onder de gemeenschappelijke ruimte, bijna uniek te noemen. De leden van HCS en ook vooral de bezoekende teams uiten regelmatig hun bewondering voor hetgeen Henk, uiteraard in samenwerking met Thijs Verheijden en vele anderen, tot stand heeft gebracht. Het clubhuis is beslist de kroon op het prachtige nieuwe complex geworden.

Zo lang zijn ziekte het hem toeliet heeft Henk nog gehockeyd.
Hij was namelijk een groot liefhebber van de hockeysport en sloeg werkelijk geen training en wedstrijd over.
Wij verliezen in Henk een zeer enthousiast hockey lid, die daarbij zowel voor Asvion als voor HCS erg veel heeft betekend.
Zijn erfenis, mede in de vorm van ons prachtige clubhuis, zal ons nog decennia lang herinneren aan een bijzonder plezierige vriend en tevens een groot clubman.
Henk, we gaan je enorm missen, maar zeker niet vergeten.

Wij wensen zijn vrouw Jenneke, de kinderen Mark en Joyce en verdere familie, heel veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.