Trainer/coach Dames 1 en Heren 1 2023-2024
30 Mei

Trainer/coach Dames 1 en Heren 1 2023-2024

De commissie Tophockey en het bestuur van HC Schiedam kan met trots aankondigen dat Heren 1 (uitkomende in de 1e klasse) en Dames 1 (uitkomende in de OVK) ook voor 2023-2024 weer voorzien zijn van een sterk begeleidingsteam. 


Voor Heren 1 gaat HC Schiedam voor het 8e jaar op rij door met trainer-coach Bart Jan van Collenburg. Zoals ieder jaar is er weer met elkaar overleg geweest om te kijken wat er nodig is om de groep naar het volgende plan te tillen, zowel Bart Jan als de commissie Tophockey zijn het erover eens dat er nog voldoende mogelijkheden zijn om door te groeien. Daarnaast de steun van de spelersgroep om met Bart Jan verder te gaan heeft het bestuur doen besluiten het contract te verlengen. 
Naast Bart Jan zal Tim Hokke aansluiten in het begeleidingsteam van Heren 1 en samen met manager Ronald Tegelaar (overigens ook al voor het 8e jaar) is de begeleiding klaar om het nieuwe seizoen op te starten en de stap te maken richting de OVK. 

Tim Hokke is trainer en TD bij Zwart-Wit (Breda) en heeft zijn hockey-roots liggen bij HC Voorne. Na goede gesprekken met Tim zijn wij tot de conclusie gekomen dat Tim een goede aanwinst is voor HC Schiedam en Heren 1 in het specifiek. Tim zal naast Heren 1 ook JO18-1 trainen om de verbinding te hebben met Heren 1.

Voor Dames 1 zijn de contracten met Kees Wortmann en Frank Middelhoek verlengd en zullen zij samen met Peet Maat (zijn 19e seizoen als manager) ook in het seizoen 2023-2024 voor de begeleiding van Dames 1 zorgen. Voor zowel Kees als Frank is dit het vierde seizoen bij HC Schiedam. Dit jaar heeft het team o.l.v. Kees en Frank een geweldige start gemaakt voor de winterstop waarmee ze hebben laten zien dat de OVK de plek is waar ze horen. Het is nu aan de begeleiding om van Dames 1 een stabiel OVK team te maken en daarbij het linker rijtje op te zoeken. 

Wij wensen zowel Dames 1 als Heren 1 heel veel succes in 2023-2024.

Er zijn op dit moment nog diverse open trainingen, dus mocht je willen aansluiten bij Dames 1 of Heren 1 laat het dan weten via de open trainingen.